Ny verdensmester i skak

Min søn har spillet skak siden han var 4, nu er han 18. Derfor har det været naturligt at vi her i familien har fulgt med i verdensmesterskabet der netop er afsluttet. Skak er et spil der kræver stor koncentration over længere tid, et parti kan sagtens tage 5+ timer!

Hvordan klarer skakspillerne at koncentrerer sig så længe? Svaret er blandt andet motion og sund kost. Da Kasparov offentliggjorde sit daglige træningsprogram lød det på 6 timers skaktræning og 2 timers motion.

I dag ved vi, at det vigtigste i forhold til at have en god mental funktion, er motion. Motion øger iltoptagelsen i lungerne og hjernen udnytter størstedelen af iltoptagelsen, set i forhold til hjernens procentvise størrelse. Det er derfor væsentligt at sørge for at få bevæget sig i dagligdagen.

Gå ud fra begrebet godt, bedre bedst. Enhver beviste bevægelse du laver er godt! Går du en tur på 15 minutter er det bedre! osv.

Ser du på en højtrangerende skakspiller, er vedkommende altid i god form. Mindre kan heldigvis gøre det 🙂 Tænk godt, bedre, bedst og vær glad for hvert skridt du tager, for at vedligeholde eller øge dit nuværende niveau, alt efter dit behov.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.